בירה ללא גלוטן
איך מצליחים גם לבשל וגם לקדם רעיון נהדר, שיכול להשפיע לטובה על חייהם של אין סוף אנשים, שחייבים להימנע מגלוטן? מבשלים עבורם בירות ללא גלוטן. כמה פשוט ככה יעיל. רק יש דבר אחד חשוב שחובה להקפיד עליו. לייצר בירה ללא גלוטן רק בשביל שאנשים עם הצורך הספציפי הזה יוכלו לשתות אותה, זאת לא חוכמה. יש צורך לבשל אותה בצורה כזו, שהיא תהיה ממתק לשפתיים, תרווה את הצמאון, ולא תיפול מאחיותיה ברמת הטעם והאיכות שלה. ואת זה, מבשלת מידן עושה מעולה.
בשנת 2015, קמה לה מבשלת מידן, בעיר כרמיאל, עם אג׳נדה מאוד ברורה, לעזור לחולי הצליאק ליהנות גם הם, מעולם מלא ועשיר של שתיית אלכוהול איכותי ומרווה. במשך שנתיים פיתחו את מתכון הבירה, עד הגעה לתוצאה הרצויה. הללא גלוטן של מידן, היא הבירה הישראלית הראשונה על טהרת המחסור בגלוטן ועונה על דרישותיהם של חולי הצליאק. בסיסה של הבירה מורכב מכוסמת כמרכיב העיקרי בבישול, והיא היחידה שמשתמשת בלתת חומוס. התוצאה- בירת אייל עם צבע משגע וטעם חזק של כשות. כיאה לאנשים שמקפידים על הפרטים הקטנים, החברים במידן מעבירים את הבירה תסיסה שנייה ומשאירים אותה ללא סינון, מה שכמובן מאפשר לה לשמור על טריותה.
כל חומרי הגלם בהם משתמשים בבישול הבירה הינם ללא גלוטן. באופן כללי וכלל יסוד, אין למצוא במבשלה מוצרים המכילים גלוטן. עד כדי כך הם לוקחים את הנושא ברצינות, שעל מנת לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציבו לעצמם ולמנוע כל סיכוי חלילה לסכן את אחד מהשותים, עורכים האנשים האחראים במידן על בישול הבירות, מספר בדיקות במהלך הייצור, על מנת לוודא כי רמת הגלוטן בבירה לא תעבור את PPM 10 (מה שאף יותר מחמיר מדרישות החוק במדינת ישראל).
לייצר בירה בסטנדרטים האלה, תוך שימוש בחומרים אשר לא אופיינים בבירות אחרות, הופכות את בישלה של הללא גלוטן למשימה מורכבת, הדורשת ידע רב ומקצועיות ברמה הגבוהה ביותר.
אם חשקה נפשכם לנסות בירה ללא גלוטן, או שאתם אנשים שחייבים להתרחק מגלוטן, סוף סוף יש בירה, שנאמנה לעצמה ותוכל לבוא על סיפוקכם. במידה ואתם מתכננים ערב של שתייה עם חברים, עכשיו יש לכם מענה עבור כולם.
אחוז אלכוהול ABV – 5.0%