בירה אדלוויס סנופרש
איזו בירה נשמעת גרמנית, מתאימה למאכלים גרמניים, מעורפלת בסגנון גרמני אך היא אוסטרית לחלוטין? האדלוויס סנופרש. הישר ממבשלת קלטנהאוזן שבאוסטריה, נוחתת בתוך כוס הבירה שלכם אחת מהבירות הטעימות והמעניינות ביותר שיצאו מאוסטריה. מבשלת קלטנהאוזן, שהינה חלק מקונצרן בראו יוניון, היא מבשלה ותיקה שההיסטוריה שלה הולכת מאות שנים אחורה.
כמה אחורה? עד לשנת 1475! קלטנהאוזן היא למעשה המבשלה הראשונה אי פעם שפעלה בזלצבורג. כיום, האיש שעומד מאחורי בישול הבירה במבשלה הוא גונתר סיליטנר, מומחה לבישול בירות, שבעזרת ידע וניסיון של עשרות שנים למד כי לבשל בירה בצורה מסורתית זה דבר אחד, אך על מנת לחדש, לייעל ולהפתיע יש להישאר עם ראש פתוח לרעיונות חדשים. גישה זו הפכה לפילוסופיה ולקו מנחה במבשלה האוסטרית, ואדלוויס סנופרש היא ללא ספק הוכחה לכך. על מנת לייצר בירה ברמה גבוהה יש להשתמש ברכיבים ברמה גבוהה וזאת בדיוק הסיבה בגללה כל חומרי הגלם של קלטנהאוזן נבחרים בקפידה ותשומת לב לכל פרט ופרט. השילוב בין הרכיבים השונים אשר עוברים ביקורת קפדנית לבין שיטות הבישול המסורתיות (אך עם עין פתוחה לרעיונות חדשים), מביאים לכך שהמבשלה הותיקה לא מפסיקה להפתיע ולייצר בירות איכותיות וטעימות הצוברות קהל מעריצים רחב לאחר כל לגימה.
אדלוויס סנופרש המעולה קרויה על שם אדלוויס, פרח צחור ונדיר אשר ניתן למצוא אותו אך ורק בהרי האלפים. פירוש השם אדלוויס הוא לבן ואצילי ואין ספק כי בחירת השם הזה מצדיקה את הבירה המצויינת והכל כך מיוחדת. מומלץ להגיש ולשתות אותה בטמפרטורה של 5 עד 7 מעלות בלבד.
היא קלילה, מרעננת, פירותית וגורמת עונג גדול לבלוטות הטעם. אם אתם מחובבי הבירות שמוותרים על משקה מוגז או מים לצד הארוחה שלכם וחייבים בירה טובה לצד כל ביס, בוודאי שחשוב לכם לדעת איזו בירה הולכת עם איזה אוכל. אז הסנופרש, מושלמת לשתיה כאשר אתם אוכלים אוכל גרמני מסורתי, דגים על שלל סוגיהם, נקניקים עתירי שומן, נקניקיות, פירות ים וכמובן בשרים. הסנופרש מתהדרת ב-5% אלכוהול, מה שמצד אחד אומר שהיא לא כבדה ולא תשפיע לכם על הראש כל כך מהר, אבל מצד שני כן תעשה את העבודה ביעילות אם תתמסרו אליה. אפשר להעביר איתה ערב שלם בכיף מבלי הצורך לשנות בכל כוס לבירה אחרת.
אחוז אלכוהול abv- 5%