בירה מרדסו
כוכבת נוספת מבלגיה, המתהדרת באחוזי אלכוהול גבוהים, נוחתת על בלוטות הטעם ומכריזה בצעקה גדולה לשאר החושים שלכם: תתכוננו לערב לא שגרתי!
המרדסו היא בירה בלגית בעלת 10 אחוזי אלכוהול דומיננטיים ביותר. צבע אדמוני עם גוון זהוב ומרקם קטיפתי. בהתקרבותה של הבירה לכיוון האף, חוש הריח חוטף מכה חזקה של ארומה פירותית עם ניחוחות של אפרסק. היא בעלת טעם ייחודי ומעולה, המעלה בחלל הפה טעמים של פירות הדר, המשתלבים עם פלפל שחור ודבש. שילוב מסקרן שעונה על הציפיות.
מבשלת מרדסו מייצרת בירות עוד משנת 1872. סיפורה של המבשלה מזכיר את סיפורם של מבשלות בלגיות ואף אירופאיות אחרות, שהחלו את דרכן בזכות נזירים, שרצו להרוויח כמה לירות מהצד, ולכן החלו לבשל בירות. הפרט המעניין ביותר העומד מאחורי סיפורה של מרדסו, הוא על כך שהחברה והעולם השתנו ללא היכר, המכשור המודרני ותהליכי בישול הבירות השתכללו עם השנים, וכמובן העולם כולו שינה את פניו מקצה לקצה, ולמרות כל הטכנולוגיה העומדת בפנינו היום, גם ברגעים אלו, 32 נזירים גרים, מתפללים, סוגדים ועובדים בעבודות כפיים באזור. הם פועלים לפי חוקיו של בנדיקט הקדוש (לא מספיק להתפלל אלא גם צריך לעבוד), מסורת שהחלה עוד מלפני הספירה. אף על פי שהמבשלת ההיסטורית איבדה במידה מסוימת את הקשר הפיזי שלה למנזר הפסטורלי, המרדסו מבושלת גם היום, על פי אותה נוסחה ובאותנטיות גמורה ונאמנה למקור.
משנת 1963, מרדסו פועלת תחת חסותה של תאגיד מורטגט, שאחראי לבירה דובל.
מורטגט, מבשלת את הבירות של מרדסו תחת הרישיון של הנזירים מהמנזר העתיק.
המבשלה הבלגית, פועלת משנת 1871, ונוסדה על ידי ז׳אן לאונרד מורטגאט. בשנת 1950, הדור השלישי של המשפחה התחיל לנהל את העניינים, ובשנת 1970, החלה להפיץ את ה״טובורג״ הידועה. בשנת 1980, החברות נפרדו לדרכם, אך שיתוף הפעולה בעשור שלפני הפרידה, עזר למבשלה הבלגית לגדול ולהפוך לשם דבר.
המרדסו טריפל, הפכה עם השנים לבירה הפופולאריות ביותר של המבשלה, ונחשבת לבירה המועדפת לאירועים מיוחדים. הבישול שלה מתבצע בצורה כל כך ייחודית, שהמבשל הראשי שלה סיפר בעבר, כי בעוד הוא עצמו מעדיף לשתות את הבירה שלו, ואת המרדסו טריפל בעיקר, כאשר היא טרייה ביותר, גם אם היא תנוח על הספסל לתקופה ממושכת, טעמה לא רק שלא ייפגע, אלא גם יוכל להשתבח, (כל עוד היא מאוחסנת בתנאים אופטימליים). אם כך, המרדסו היא בירה מלכותית שנעשית באהבה, בעלת היסטוריה עשירה, מלאת סיפורים מהמהפכה הצרפתית, בעלת אחוז אלכוהול קשוח, טעם מלא בעוצמה ובעיקר, מותאמת לאנשים שרוצים לנסות טעמים לא שגרתיים ולא מפחדים מבירה שתהיה יותר חזקה מהם.
אחוז אלכוהול ABV – 10%