מלכה אדמונית
הנה לכם מלכה שלא צריכה אף מלך לידה. אם אינכם מכירים עדיין את הסיפור מאחורי אחת ממבשלות הבוטיק המובילות בארץ, נוכל לספר כי מדובר במבשלת ותיקה במונחים ישראלים. למעלה מעשור שמבשלת מלכה פועלת וממלאה את פינו וליבנו בבירות טעימות ואיכותיות. כפי שאתם בוודאי מבינים, עשור של פעילות מוצלחת, זה בהחלט לא דבר של מה בכך.
מבשלת מלכה החלה את דרכה בשנת 2006. השילוב בין אהבה לטבע, והרצון לתרום ולעזור לקדם את תרבות הבירה בארץ ישראל, הביא את איש חיי הלילה התל אביבי לשעבר, אסף לביא, לעזוב הכל, לנדוד צפונה ולהתחיל לבשל בירות מעשה ידיו.
לאחר שנתיים בהם בחן, ניסה וגיבש את המתכונים המנצחים, מיקם אסף את המבשלה בקיבוץ יחיעם. היכן שהנוף הוא פסטורלי, השקט ממכר וניתן להתמקד בחיבור שבין הטבע והנופים המסחררים, לבין אהבה לבישול בירות.
את הבירות של מלכה, מעבירים בשתי תסיסות טבעיות.
הראשונה במיכלי תסיסה והשנייה בתוך הבקבוקים עצמם. התסיסה השנייה היא זאת המאפשרת את התפתחות הטעם הנפלא של הבירה ומעניקה לה את הגיזוז העדין שלה.
למלכה, 5 סוגי בירות בהם הם מתגאים מאוד. המלכה האדמונית היא בירה מסוג pale ale. אותו סוג אנגלי, קלאסי וידוע לחובבי הבירות. סגנון הפייל אייל התפתח לו אי שם במאה ה-18, ועד היום, למרות כל הניסיונות, החידושים הטכנולוגים השונים והמתכונים שנוסו מסביב לגלובוס, הוא עדיין תופס מקום של כבוד, ונחשב לאחד מהסגנונות הפופולאריים ביותר בעולם בכל הקשור לבישול בירות. אם כן, המלכה האדמונית המבוססת על אותו סגנון ותיק, ידוע וטוב, נהנית מטעם לחמי נהדר וצבעה אדום עמוק ומשגע. המרירות המאופיינת בבירה זאת, היא אמנם דומיננטית מאוד, אך היא אינה מכסה את טעמי הלתת.
למלכה האדמונית 5.5 אחוזי אלכוהול, שממקמים אותה באיזור הנכון, של בירה שניתן להעביר איתה לילה שלם, מבלי לאבד שליטה בקלות מצד אחד (בהנחה שאתם יודעים לשתות), ומצד שני, היא לא בירה חסרת אופי שאין לה שום השפעה.
המלכה האדמונית, היא בירה שמתאימה לישיבה ממושכת על הבר, או בצפייה בטלויזיה עם חברים, הכוללת גם ארוחה טובה. היא נעימה, עם ניחוח מצויין, והיא מתאימה להוריד את האוכל במורד הגרון, מבלי לטשטש את טעם הארוחה.
אם אתם אוהבים את הבירה שלכם תוצרת הארץ, המלכה האדמונית היא בהחלט בשבילכם והיא הוכחה נוספת לכך שהבירות בישראל שוות ערך, אם לא טובות יותר ממקבילותיהן בחו״ל.
אחוז אלכוהול- ABV- 5.5