בפטיסט בירה חיטה בלגית
כשאתם חושבים על בלגיה, אתם בוודאי חושבים על חלק מטובי הכדורגלנים בעולם כיום, שרובם משחקים באימפריות הגדולות ברחבי היבשת. שמות כמו פלאייני ולוקאקו מיונייטד וקורטואה מצ׳לסי עולים לכם כבר באופן אוטומטי. לפניהם, סביר להניח שתחשבו על שמותיהם של אדן הזארד, וקווין דה בריינה. מה שאתם לא יודעים, זה שהרבה לפני שקווין דה בריינה ריקד על המגרש, לבלגים היה דה בריינה אחר, ולנו כחובבי בירות מושבעים, גם הרבה יותר משמעותי.
הרי בלי שחקן אחד, הקבוצה יכולה למצוא מחליפים ראויים, אבל לפעמים כל מה שצריך זה בן אדם אחד, בשביל להתחיל לבשל בירה ולהשפיע על חייהם של מיליונים. אדם כזה שבלעדיו, כנראה שלא היינו יכולים ליהנות מאחת הבירות הטעימות ביותר שיצאו מבלגיה. תכירו את ז׳אן בפטיסט דה בריינה. האיש מאחורי המבשלה המעולה, ואן סטינברג שהכין בירה לחיבורים עוד בשנת 1784.
המבשלה עצמה עברה גלגולים רבים במהלך השנים. היא עברה מידיו של המייסד לאשתו ולבתם, ומשם לידי בן הדוד, שעבד במבשלה והיה חלק בלתי נפרד ממנה. בתו של אותו בן דוד, היתה נשואה לפול ואן סטינברג, פרופסור למיקרוביולוגיה שלקח פיקוד על המבשלה לאחר מלחמת העולם הראשונה.
אותו ואן סטינברג, היה פוליטיקאי ואיש עסקים, יותר מאשר בשלן בירות. למזלו ולמזלנו, הוא היה ביזנס מן ממולח ובעל חזון, וכאשר השיק את הבירות הראשונות, המבשלה זכתה להצלחה אותה כמובן הוא ידע היטב כיצד למנף.
עם השנים, הוא השקיע במבשלה מנקודת ראייה של איש עסקים והצליח לקחת את הבירות למחוזות חדשים ומוצלחים. כמו שכל חובב בירות יודע, על מנת להכין בירה מעולה צריך לדעת מה אתה עושה ולא רק מהצד העסקי, לכן ואן סטינברג הקיף את עצמו באנשים שיודעים כיצד לבשל בירה ברמה הגבוהה ביותר.
אחת מאותם בירות מעולות שהמבשלה מייצרת היא בפטיסט חיטה בלגית. בירה קלילה, בהירה ומעולה, המכילה בתוכה 5 אחוזי אלכוהול של הנאה צרופה. הבירה עצמה, מפתיעה בניחוחות הקלילים שלה, וטעמה המעולה ישתלב לכם בהרמוניה מושלמת יחד עם מאכלים בשריים או נשנושים קלילים.
בגלל שמדובר בבירת חיטה שלא מכבידה על בלוטות הטעם והיא לא מצריכה את תקופת ההסתגלות כיאה לבירות בלגיות חזקות אחרות, אפשר להעביר עם החיטה הבלגית, ערב שלם בצורה מהנה מבלי להרגיש את הראש מסוחרר מדי.
אחוז אלכוהול- abv- 5%