״בנדיקטינר כהה״ Dunkelweizen
Dunkelweizen, או בעברית חורקת שיניים, דאנקלווייזן, היא שיטת קלייה גרמנית של בירת חיטה משובחת. קליית הבירה היא מה שמעניק למשקה הנהדר את צבעו הכהה מאוד. מדובר בשיטת בישול מסורתית, המגיעה אלינו כמו בירות גרמניות טובות ואחרות, ממחוז בוואריה הידוע בעיקר בשלושה דברים: בירות ברמה גבוהה ביותר, אימפריית הכדורגל והשליטה הבלעדית של הליגה הגרמנית באיירן מינכן, ונשים וגברים עם לבוש מסורתי משעשע, שבדיוק כמו לגימת בירה בווארית, קשה להישאר אדישים כאשר נתקלים באותם תושבי המקום ולבושם לראשונה. הדאנקלווייזן מאופיינת, מעבר לצבעה הכהה, בארומה משכרת חושים שצדה את הסינוסים עם ריחות פירותיים חזקים. הגרסה הכהה של בירת החיטה הידועה והטעימה, פופולארית מאוד בקרב אוהבי בירות, שמעדיפים את המשקה שלהם עם ריח חזק וטעם המורגש בכל לגימה.
עכשיו תשלבו את שיטת הבישול המסורתית הזאת עם מותג בירה איכותי, שיודע כיצד מבשלים בירות איכותיות, ותקבלו משקה שקשה לשחרר ממנו.
על הבנדיקטינר אין צורך להרחיב במילים, שכן אנו עדים לכיבושו של המותג הגרמני מסביב לעולם. מותג הבנדיקטינר כבר הפך להיות שגור בפיו של כל חובב בירות אמיתי בישראל. הבירה הגרמנית תפסה לעצמה מקום של כבוד, והטעם הייחודי שלה, המרקם והניחוחות העולים בכל לגימה, הופכים אותה לאורחת של כבוד בכל שולחן בו יושבים חבר'ה שיודעים להעריך את המשקה שלהם.
לאלו מכם שעדיין לא מכירים את הסיפור העומד מאחורי הבנדיקטינר, קחו לגימה, ודמיינו מסע בזמן עד לשנת 1609, השנה בה המבשלת הוקמה והחלה לבשל בירות לראשונה. מאז ועד היום, המבשלה מייצרת את הבירות לפי אותו מתכון עתיק יומין, שרקחו הנזירים שהיו אחראים על בישולה של הבירה. לכן, בכל לגימה מהבירה הנפלאה הזאת, אנחנו נהנים גם מטעם חדשני ונעים שמתיישב על הלשון ומפרגן לבלוטות הטעם שלנו וגם להיסטוריה עשירה מאוד.
לא סתם נתפסים הגרמנים כמובילים בשתיית בירה בעולם. ההיסטוריה הגרמנית שלובה בבישול בירות, וסיפורן של מבשלות רבות עובר מדור לדור, על מנת לשמר את הייחודיות והיוקרה.
לאלו מכם שאוהבים בירות כהות, הדאנקלווייזן, היא הבירה עבורכם. מבשלת הבנדיקטינר אינה מפשלת, וכאשר אתם לוגמים משקה מקו הייצור המשובח, אתם יודעים כי אתם עומדים בפני חוויית טעמים. עובדה זאת איננה פוסחת על הבירה הכהה, ועם 5.4 אחוזי אלכוהול, אתם יכולים להמשיך וללגום ממנה ערב שלם.
אחוז אלכוהול ABV- 5.2