בירה ארדינגר

הארדינגר תמיד היתה שם ותמיד נחשבה כאחת מהבירות הגרמניות הטובות ביותר שיש, אך בשנים האחרונות, הפופולאריות שלה עלתה פלאים וחצתה מדינות, וכיום נחשבת הארדינגר לבירת החיטה מספר אחת בגרמניה. הנתון המדהים ביותר, הוא שהיא מיוצרת פי 2 יותר מהבירה שמגיעה ישר אחריה. ואנחנו מדברים על מדינה שיש לה חלק ממותגי הבירות החזקים והמבוקשים ביותר בעולם, כן?

את הפופולאריות ההולכת ונצברת של הבירה ניתן להסביר, כי ברגע שיותר מקומות שתייה הציעו אותה מחוץ לגרמניה ואפילו כאן אצלנו בישראל, מי שטעם אותה, התאהב והפך אותה לבירה הקבועה שלו. הארדינגר, היא אחת מאותן בירות בודדות שברגע שאתה שותה אותן, אתה מחליט לתפוס עליהן בעלות, ובכל פאב שתשב ובו היא תהיה בתפריט, לא תסכים לשתות משהו אחר.

למעלה מ-80 מדינות מוזגות את הבירה הנפלאה, שנולדה בעיר ארדינג, שגם היא, כמו עוד אימפריות בירות גרמניות, ממוקמת בחבל בוואריה. אותה המשפחה שייצרה אותה לראשונה בשנת 1886, אחראית לייצורה גם היום. עם חילופי הדורות, גם אופן הבישול התייעל והשימוש במכשור הטכנולוגי המתקדם ביותר עוזר לייצר כמויות עצומות של בירה ולשמור על האיכות והטעם, בו זמנית. אם אתם מבקרים בגרמניה, תעשו לעצמכם טובה, ותערכו סיור במבשלה. תוכלו ללמוד על ההיסטוריה העשירה, אבל בעיקר תוכלו להבין מדוע הבירה כל כך פופולארית. תהליך היצור שלה נעשה ללא פשרות ולמרות המכשור החדש, הוא נאמן לתהליך הבישול המקורי.

הארדינגר היא 100 אחוז חיטה (לא מעורבבת עם שעורה). היא עוברת תסיסה שנייה בחבית, בשיטה המזכירה את ייצור השמפניה. התסיסה השנייה, תורמת לכך שהיא מונעת את תהליך הפיסטור, דבר המוודא את טריות הבירה, משפר את רמת הגיזוז ומקנה את העננות האופיינית. הבירה אינה עוברת סינון וטעמה עושה פלאים גם לאף וגם לפה.

הארדינגר הצליחה לפתח סביבה כת מעריצים, שלא מוכנים לנגוע בבירה אחרת, והאמת היא, שאפשר להבין אותם. אם אתם רוצים ליהנות מהמסורת עד הסוף, ברגע בו הכוס מלאת הבירה המשובחת הזאת אצלכם ביד, ואתם שניה לפני ה"לחיים", הקישו את תחתיות הכוס על השולחן כדי לשקשק את השמרים ולתת לארומה להתפשט עוד יותר.

לארדינגר 5.3 אחוזי אלכוהול, ואם בירות בהירות זה הקטע שלכם, אתם חייבים לטעום אותה. רק קחו בחשבון דבר אחד. סביר להניח שאחרי פעם אחת, לא תרצו להחליף אותה בבירה אחרת. על אחריותכם בלבד.

אחוז אלכוהול ABV – 5.3%