בירה אלכסנדר אמברה
אם היינו מספרים לכם על בירה יפיפיה ועוצמתית הודות ל- 5.7 אחוזי האלכוהול שהיא מכילה, בעלת מראה ענברי שמפיצה ריחות של קרמל ואדמת יער, עם גיזוז טבעי ועדין, טעימה ברמה שאי אפשר להניח אותה לרגע וגורמת לכם להרגיש נהדר, סביר להניח שהייתם בטוחים שאנחנו מדברים על בירה מאיזשהו איזור כפרי ומבודד אי שם ברחבי אירופה.
בירה שמתבשלת על פי מתכון סודי כבר עשרות אם לא מאות שנים, נכון? אתם בוודאי תופתעו לגלות שלא רק שהבירה המושלמת הזאת לא מיוצרת בכפר אירופאי ציורי, אלא שהיא מתבשלת ממש כאן, בישראל. אמברה היא בירה משובחת נוספת היישר מאחת המבשלות המובילות בארץ, מבשלת אלכסנדר.
מבשלת אלכסנדר היא אחת מחלוצות בישול הבירות בישראל ואחת הסיבות העיקריות לכך שתחום בישול הבירה צובר תאוצה ובעיקר צובר אוהדים רבים. אם בעבר חובבי הבירות היו מחפשים להרוות את צמאונם רק בבירות תוצרת חוץ, הרי שבשנים האחרונות חלה מגמה חיובית, כאשר בירות הבוטיק הישראליות זוכות לשבחים דווקא מהקהל הקשה והביקורתי ביותר.
מבשלת אלכסנדר הממוקמת בקרבת נחל אלכסנדר, פעילה כבר משנת 2008, ואחד המאפיינים הבולטים שלה, שבהחלט מתבטא בכל לגימה, הוא הדגש אותו שמים בתהליך הבישול על איכות המשקה ולא על הכמות. הטכנולוגיה שבה עושים מבשלי הבירות מאלכסנדר שימוש היא מהמתקדמות ביותר שניתן למצוא בארץ.
על אף שחלק ניכר מהציוד יובא מגרמניה ובירת האמברה היא פרשנות מקומית לסגנון בירה כפרית מדרום צרפת, אין ספק כי הלב הפועם בבירה הוא ישראלי לחלוטין, ולמרות ההשפעות האירופאיות, הישראליות מורגשת עם כל לגימה. חומרי הגלם שנעשים בהם שימוש הינם ברמה הגבוהה ביותר כיאה לסטנדרטים שהציבה לעצמה המבשלה, והשימוש באמברה בלתתים מיוחדים וקלויים מעניקים לבירה, מעבר לויזואליות מרשימה, גם טעם שלא רוצים להפסיק לטעום.
האמברה של אלכסנדר הינה בירה ממשפחת הALE ככה שאם אתם אוהבים את סגנון הבישול המדובר, אתם לא תרצו להפסיק לשתות אותה. היא אינה מפוסטרת, ועשירה בטעמים וארומות, בדיוק כפי שהייתם מצפים למצוא בירה במידה והייתם לוקחים חלק בטיול ברחבי אירופה הכפרית והקלאסית. אז במקום לחפש את הבירה המושלמת באותם מקומות, היא נמצאת בהישג יד, כאן בארץ.
האמברה מושלמת לארוחה רומנטית או מפגש עם חברים ו5.7 אחוזי האלכוהול שלה, מענגים את בלוטות הטעם ומעניקים תחושה נעימה בראש ובשאר חלקי הגוף. האמברה, מספקת לנו כישראלים גאווה גדולה, שכן היא הוכחה נוספת לכך שתחום הבירות הישראליות עשיר במשקאות איכותיים שלא נופלים ממקבילותיהן האירופאיות.
אחוז אלכוהול – 5.7% ABV